Nethack
UiB

Noen hint for å komme igang.

Episode 2 - Hvordan overleve littegranne lenger.

Mål og Mening:

Det store Målet med spillet er å vandre til bunnen av Dungeons of Doom på jakt etter Amulet of Yendor, for så å levere denne til din gud.

Dessverre er dette veldig vanskelig, og til å begynne med bør målet med spillet være å prøve å oppdage spillets mange finurligheter, bli drept på spennende og interessante måter, og konkurrere med dine venner på hiscore-listen.

Nyttige kommandoer til å begynne med:

Hva skal jeg spille som?

Til å begynne med bør du velge en av de kraftigere klassene. Et par eksempler på greie klasser for nykommere er:

Jeg sulter ihjel!

Dette er helt normalt. :-) Trikset er å ete dyr du dreper, men lær deg hva du bør og ikke bør spise. Soppvekster i Glade Farger og zombier er på nei-listen. Hvis du ser kjæledyret ditt ete et dyr vet du i alle fall at det er trygt.

Jeg dør!

Dette bør du regne med å gjøre fra du starter opp spillet. Overlevelse i NetHack er en vanskelig affære, og bør kun forsøkes av erfarne spillere. :-) Forfatteren av denne teksten brukte 7 år på å lære seg å overleve, men han er å regne som et tregt tilfelle. Se også punktet "Mål og Mening".

Pass også på at du utforsker hele etasjen før du går ned til neste. Nesten alle de nyttige tingene i spillet ligger bare og slenger et tilfeldig sted, så ikke gå glipp av noe. Finner du for eksempel en god rustning eller noen matrasjoner helt i begynnelsen har du en Veldig god start.